Miljö

Australien: Skogsbränderna beror inte på klimatförändringar

Den australiensiska premiärministern Tony Abbott säger att de senaste veckornas skogsbränderna som drabbat landet inte orsakades av klimatförändringar såsom global uppvärmning.

I en intervju med radiostationen 3AW hävdade Abbott bestämt att skogsbränderna som bränt ner hundratals hem i östra Australien inte berodde på klimatförändringar. Han anklagade även FN:s klimatchef för att "tala i nattmössan" i frågan.
Flera medier, såväl utländska som inhemska, har påstått att klimatförändringar orsakade de våldsamma skogsbränderna. Abbot menar att det är "struntprat" och hänvisar till att skogsbränder härjat i Australien i över 200 år.

– Klimatförändringen är på riktigt, det har jag ofta sagt, och vi bör vidta kraftiga åtgärder mot det. Men de här bränderna är verkligen inte någonting som skapats genom klimatförändringar, det är bara så livet är i Australien.

Greg Hunt, miljöminister i Australien, står bakom Abbotts uttalanden och säger att ingen enskild händelse kan kopplas till några klimatförändringar.

Den konservative Tony Abbott har tidigare gjort sig känd för att en gång beskrivit vetenskapen bakom klimatförändringarna som "absolut skit" och han gick även till val i september på att riva upp koldioxidskatten.

Mellan augusti 2012 och augusti 2013 växte Arktis is med hela 60 procent, enligt flygfoton som USA:s rymdorgan Nasa tagit.

 

Hi Idealvision,

Get offers from sellers

Läs även:
Armèn startade skogsbränderna i Australien
Vilda skogsbränder i Australien

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!