30 000 jordbrukare utbildas i Kenya

publicerad 10 december 2016
Kvinnlig kenyansk jordbrukare med sitt barn

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


6370 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


30 000 jordbrukare i Kenya ska få utbildning i hållbart jordbruk och trädplantering genom ett initiativ av biståndsorganisationen Vi-skogen, investeringsfonden Livelihoods Fund och mejeriföretaget Brookside Dairy.

Flera internationella företag har bidragit med sammanlagt 35 miljoner kronor till det tioåriga samarbetet, som har som syfte att möta klimathotet och hjälpa människor ur fattigdom.

– Vi hoppas också att det kan bilda skola för hur näringslivet och biståndet kan arbeta bättre ihop för att nå de globala hållbarhetsmålen och målsättningarna i det nya klimatavtalet, säger Henrik Brundin, vice vd för Vi-skogen.

Han säger att målsättningen är att lantbrukarna ska kunna öka sina skördar med 30 procent och mjölkbönderna dubblera sin produktivitet. Samtidigt kommer trädplanteringen att kompensera för en miljon tons koldioxidutsläpp.

“Vidare stöds 15 bondeägda kooperativa företag som därigenom ska kunna erbjuda sina medlemmar veterinärtjänster, insamling av mjölk och vara en länk till mejeriföretag”, skriver Vi-skogen.

 

Artikeln har tidigare publicerats i Miljömagasinet

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!