20 års fängelse för elfenbenshandel

publicerad 13 september 2016

Förra fredagen dömdes en ringledare inom elfenbenshandeln till 20 års fängelse och motsvarande drygt 1,7 miljoner svenska kronor i böter i en kenyansk domstol, rapporterar Mongabay.

Mannen, Feisal Ali Mohamed, anklagades i Mombasa år 2014 för att ha ägt och handlat med 2 152 kilo elfenben, motsvarande minst 120 dödade elefanter. Samma år utpekades han som en av de nio mest eftersöka misstänkta med kopplingar till miljöbrott av Interpol . Mohamed lyckades först fly, men greps i december av Interpol i Tanzania.

Domen välkomnas av aktivister:

”Det här är första gången som Kenya har drivit ett åtal för beslag av stora mängder elfenben fullt ut, och sänder ett starkt budskap till tjuvjägare och smugglare att Kenya inte kommer att tolerera deras aktiviteter”, skriver WildlifeDirect i ett uttalande.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats i MiljömagasinetStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.