MORGONDAGENS DAGSTIDNING – onsdag 21 februari 2024

onsdag 21 februari 2024

Ingen Johnny Cage i nya Mortal Kombat-filmen

publicerad 10 juni 2021
- av Redaktionen
Johnny Cage
Cosplay av Johnny Cage, Montreal Comiccon 2015.

I den nya Mortal Kombat-filmen är den givna karaktären Johnny Cage helt borttagen. Producenten Todd Garner förklarar det med att han kände sig ”obekväm” med att ha en vit man som huvudperson i filmen eftersom den ska ha en “asiatisk känsla”.

Mortal Kombat är en tv-spelserie, vars första titel kom ut 1992. I år fick serien ett nytt tillskott i form av en ny påkostad långfilm.

I filmen saknas dock karaktären Johnny Cage helt. Cage har varit med från början av serien och är en av de sju originalkaraktärerna. I filmatiseringen från 1995 var han en av hjältarna.

I en intervju med Screen Rant berättar Todd Garner, producenten bakom den nya filmen, att filmen har en ”asiatisk känsla” och att han ”tidigt kände sig obekväm med att ha en vit man som huvudperson”.

Garner menar samtidigt att Cage som karaktär dock inte är helt utesluten från att eventuellt göra ett inspel i en eventuell uppföljare.

Mortal Kombat är ett arkadspel som utvecklades av Midway Games och lanserades 1992. 1995 kom en filmversion av spelet ut och mellan 1998 - 1999 fanns även en tv-serie vid namn "Mortal Kombat: Conquest".

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan
Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend