Ice Cube står på sig om vaccinvägran

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 19 juli 2023
- av Markus Andersson
Ice Cube menar att vinstintressen låg bakom massvaccinationskampanjen.

Rapparen och skådespelaren Ice Cube anser fortfarande att han tog rätt beslut som vägrade låta sig vaccineras med de experimentella covid-vaccinen – trots att det innebar att han gick miste om nio miljoner dollar.

– För mig var det ett experimentellt läkemedel och de hade ingen tid att verkligen se de långsiktiga effekterna, förklarar han.

I november förra året kunde Nya Dagbladet uppmärksamma hur Ice Cube förlorade en filmroll och gick miste om nio miljoner dollar eftersom han inte ville vaccinera sig med de experimentella covid-vaccinen – något som då var obligatoriskt i Hollywood.

– Jag tackade nej till en film för att jag inte ville ta den där jävla sprutan. Jag tackade nej till 9 miljoner dollar, berättade han då.

Ice Cube, eller O’Shea Jackson Sr, som han egentligen heter, anser fortfarande att han tog rätt beslut när han vägrade sprutan. I en intervju med tv-profilen Piers Morgan förklarar han varför:

– Ingen ånger alls. Alla kan ha nytta av nio miljoner dollar oavsett hur rika de tror de är. Jag kunde haft nytta av dem och min familj med, men jag kände att hälsan är värd mer än alla pengar i världen. Om du hade alla pengar i världen men inte var frisk så skulle du ju använda dessa pengar till att försöka bli frisk.

– För mig var det ett experimentellt läkemedel och de hade ingen tid att verkligen se de långsiktiga effekterna, fortsätter han och påpekar att han tidigare vaccinerat sig men att covid-vaccinen skiljer sig från ”vanliga” vaccin som studerats under längre tid.

Rapparen förklarar också att läkemedelsjättarna tjänade stora pengar på vaccinen, samtidigt som företag och näringsverksamheter tvingades stänga ner, och menar att det var vinstintressen som låg bakom massvaccinationskampanjerna och den hårda coronapolitiken.

– Det är som krigsapparaten. Om du tillverkar både kulorna och bandagen så kommer du alltid att vilja kriga, eftersom det är lönsamt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!