MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Ice Cube ville inte ta covidspruta – tackade nej till 9-miljonersroll

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 23 november 2022
- av Sofie Persson
Rapparen Ice Cube vid Supafest 2012 i Sydney i Australien.

Rapparen Ice Cube uppger i ett podcastavsnitt att han förlorade en filmroll förra året på grund av att han inte ville vaccinera sig mot covid-19, något som skulle gjort honom 9 miljoner dollar rikare.

Den amerikanske rapparen O’Shea Jackson Sr. mer känd under artistnamnet Ice Cube, delade med sig om sin vaccinationsstatus i ett podcastavsnitt av Million Dollarz Worth of Gam. I avsnittet skulle Ice Cube, tillsammans med artisterna E-40 och Too Short, lansera det nya albumet Mount Westmore. Snoop Dog är också med i gruppen men medverkade inte i avsnittet.

Senare kom man in på ett annat ämne och Ice Cube, där han berättar om hur han förlorade en filmroll eftersom han inte ville ta covidvaccin. Filmen i fråga var Sony Pictures komedi Oh Hell No, med Jack Black som producent och även med som skådespelare.

Jag tackade nej till en film för att jag inte ville ta den där jävla sprutan, säger Ice Cube. Jag tackade nej till 9 miljoner dollar.

Filmen skulle ha börjat spelas in på Hawaii förra vintern men fick avbrytas när Ice Cube meddelades att han behövde injicera sig om han ville ha kvar jobbet.

Fy fan för den där sprutan. Fy fan för att ni försöker tvinga mig att ta den. Jag vet inte hur Hollywood känner för mig just nu, säger Ice Cube.

Det är i nuläget oklart om filmen fortfarande ska spelas in. Podcasten i sin helhet kan tas del av här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend