Var Orbáns jordskredsseger en mörk dag för demokratin?

I sin senaste krönika konstaterar Lars Bern att George Soros och globalisternas plan för att stoppa Viktor Orbán har misslyckats kapitalt.

publicerad 24 april 2018
Viktor Orbán (t.v.) och George Soros (t.h.)

Efter Viktor Orbáns jordskredsseger i det Ungerska valet härom veckan, där han och hans allierade samlade över 70% av rösterna, kunde vi läsa kommentarer i svenska MSM att detta var en mörk dag för demokratin. Det uttalandet är ytterst avslöjande för det politiska klimatet i vår tid och då kanske framför allt i Sverige.

För att förstå bakgrunden måste vi rekapitulera huvuddragen i dagens politiska utveckling. Under efterkrigstiden har intressena bakom de snabbt växande globala storföretagen och bankerna jobbat målmedvetet på att skapa bästa möjliga villkor och konkurrensförutsättningar för sina organisationer. Det är denna logiska strävan som varit motorn bakom…Lars Bern är en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är ledamot av Stiftelsen Svenska Dagbladet som är minoritetsdelägare i SvD, av Kungl. Ingenjörsvetenskaps- akademien sedan 1988 och Etikkollegiet.

Han har bland annat författat boken Varför försvinner våra kronjuveler? : dikeskörningar i svensk industri och driver opinionssajten Anthropocene

 


Liknande artiklar: