Var giftattacken i England ett verk av Mossad?

I sin senaste krönika skriver Hans Myrebro att det inte nödvändigtvis är Ryssland som ligger bakom den omtalade förgiftningen av en före detta spion i Storbritannien.

publicerad 27 mars 2018
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och president Reuven Rivlin samtalar med Mossad-chefen Yossi Cohen

Vi har nu hört Theresa May och Boris Johnsons hysteriska och provokativa skrik i massmedia i avsikt att hetsa kreti och pleti mot allt vad Ryssland heter. Några bevis för att Ryssland skulle ligga bakom giftattacken den 4 mars efterfrågar man inte och kan heller inte prestera. Inte heller vill man lyssna till vad man från ryskt håll har att säga, inget försvar är tillåtet.

Situationen är skrämmande och påminner alltför mycket om situationen för 100 år sedan vid Versailleskonferensen där en tillsynes helt avtrubbad jury lade hela skulden för Första Världskriget på Tyskland och därmed klart utstakade vägen till nästa världskrig. Tyskland fick inte vara representerad på konferensen, men skickade ändå propåer, som att: ”They asked for proof of Germany´s alleged guilt but were denied it. They asked for an independent investigation into the responsibility for war but were denied it. They asked for a non-partisan commission to examinate the archives of all the warring nations and to questions the principal leaders but were denied. No defence was permissible.”

Ryssland anklagas för giftattacken mot Sergej Skripal och hans dotter i Salisbury den 4 mars. Ryssland får inte försvara sig mot anklagelsen och domen har redan fallit. Grottmänniskorna från Versailles har på något sätt överlevt två världskrig och efter att ha intagit poster som statsöverhuvuden och liknande positioner, lutar de sig nu bekvämt tillbaka och rapar upp den russiofobi som mainstream matat dem med.


Annonser:


När man i Versailles för hundra år sedan fällde en morbid dom över Tyskland byggde man den visserligen på en framkrystad skuldparagraf. Men det finns knappast någon seriös historiker som under de 100 åren som gått har funnit något värde i den.

När man nu i London fäller domen över Ryssland, så har man ännu sämre, eller till och med ingen grund för sin anklagelse. Gemensamt för både Versailles och London är att man på förhand har bestämt vilken stat som ska dömas och att denna stat inte får försvara sig.

Giftdådet i England ägde rum på en offentlig plats och dosen var så avpassad så att offren inte skulle avlida direkt, utan tvingas till intensivvård under en tid för att ha en chans till överlevnad. Härigenom vann attentatsmännen (staten) maximal medialt genomslag. Det var ett professionellt dåd utfört av en stat som ville skada Ryssland. Den som bestämt hävdar att Ryssland utför ett giftdåd i ett annat land i avsikt att skada sig själv, riskerar att bli misstänkt för att själv ha fått sin tankeverksamhet allvarligt skadad.
Den agerande makten bör helst ha haft tillgång till egen tillverkning av dödliga gifter, och ett i egna ögon välgrundat motiv för att utföra ett illdåd samt ha tillgång till välutbildade dödspatruller.

En eller flera stater var alltså ute efter att skada Ryssland och dess relationer. Kan England ha haft ett sådant motiv. Englands relation har under en längre tid varit ohövlig och legat snäppet över NATO-nivån, och på gränsen till aggressivt gentemot Ryssland. Men från detta till att beordra ett illdåd på egen planhalva är steget ändå långt.
Hur är med Israel? Kan det landet stämma in på de tre incitament som jag nyss anfört?

  1. Har Israel egen framställning av dödlig toxin? Svar ja! I Ness Ziona i närheten av Tel Aviv finns sedan 1952 en sådan top-top-hemlig produktion som är verksam idag och troligtvis är hypermodern.
  2. Kan Israel ha starka motiv att skada Ryssland? Svar ja! Israel har sedan 1990-talet haft en ambition att helt få dominera sina grannländer såsom Irak, Iran och Syrien för att nämna några. ISIS fick som Israels skötebarn uppdraget att förbereda och om möjligt genomföra demoleringen av dessa länder. När det gäller Syrien, så gick allt Israels väg intill hösten 2015 då Ryssland ingrep kraftfullt och har sedan dess visat sig framgångsrik i sin kamp för den syriska regimen bekämpande av ISIS medan Israels säkerhetschef, Herzi Halevi, med sitt ”We do not want ISIS defeat in Syria”, har haft anledning att besöka Klagomuren stup i ett. Israels skötebarn ISIS, vars gudfader är Uncle Sam, har blivit illa tilltygat av den ryska björnen. Så hatet mot Ryssland från Israeliskt håll är förståeligt, men oförlåtligt. Förra veckan avslutade ”USRAEL” en gemensam militär övning mot fingerade ryska trupper i Syrien.
  3. Har Israel välutbildade dödspatruller? Svar ja! Den välrenommerade judiske författare Ronen Bergman med bakgrund i israelisk säkerhetstjänst och som journalist för israeliska och amerikanska tidningar samt goda kontakter inom Mossad har sin nyutkomna bok ”Rise and Kill First” berättat att Mossad under ett antal år mördat 2 700 för Israel obekväma personer. Boken har lovordats av bland annat Mossads tidigare chef, Tamir Pardo samt Israels tidigare premiärminister Ehud Barak. Sergej Skripal var inte obekväm varken för Ryssland eller Israel, men han ansågs tydligen lämplig att användas i en ”False Flag-operation”. Något som England, USA och Israel är väldigt duktiga på.

Ett av Mossads offer var Wadie Haddad som redan 1978 mördades genom att han ett par gånger använt av Mossad preparerad tandkräm. Ett par tandborstningar var tillräckligt för att bringa honom i ett obotligt tillstånd som ledde till döden. Så troligtvis kände man i Israel till den dödsbringande tekniken före andra länder.

Några bevis föreligger inte. En professionell organisation som Mossad lämnar inga bevis efter sig. Men indicierna finns där. Den 23 mars fastställde High Court genom domaren David Basil Williams ett uttalande:

The judgment, which includes sworn court evidence from a Porton Down chemical and biological analyst reads; ’Blood samples from Sergei Skripal and Yulia Skripal were analyzed and the findings indicated exposure to a nerve agent or related compound. The samples tested positive for the presence of a Novichok-class nerve agent or closely related agent.'”

Alltså ingenting som pekar på att eländet skulle vara tillverkat i Sovjet, och absolut inget som talar för att ryska agenter har genomfört dådet. Men Stefan Löfven är säker på sin sak, nämligen att Ryssland låg bakom. Det tyder på att han själv har blivit förgiftad av mainstreams fake-information.

Apropå False Flag; Trovärdiga rapporter gör gällande att instruktörer från USA är fullt sysselsatta med att utbilda soldater ur Fria Syriska armen i hur man använder kemiska stridsmedel. Utbildningen äger rum i Al-Tanf och i Deraa. Det sägs också att i Idlib-provinsen samarbetar med al-Nusra Front med de Vita Hjälmarna i projekt som rör kemisk krigföring. Där har man redan mottagit 20 containers med klorin. Syftet med hela arrangemanget är att utföra gasattacker som lätt kan skyllas på Syrien eller Ryssland. På det sättet kan USA motivera en humanitär intervention med dödliga vapen…

USA avvisar reflexmässigt alla anklagelser om inblandning.

 

Källor:
Gerry Docherty, Jim Macgregor, Hidden History
Ronen Bergman, Rise and Kill First
Russia Today, 23 mars
Ian Greenhalgh, Sergei Skripal – Casualty of The Psy War, Veterans Today
Sergey Rydskov, US training Syria for false flag chemical attack, RT

 

 

Hans Myrebro


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.