Oskäliga angrepp på den västerländska civilisationen

Kulturmarxismens fördömanden av västerlandet är inte rimlig av många skäl, och bär dessutom på en dubbelmoral i relation till sitt eget ursprung från Marx. Det skriver Dan Ahlmark i sin senaste krönika.

publicerad 6 maj 2019
Notre-Dame har under århundraden varit en symbol för den västerländska civilisationen. Kan förstörelsen leda till något nytt?

Den västerländska civilisationen befinner sig nu under kontinuerliga angrepp från vänstern. Man påstår att Västs samhällssystem inte är bättre än något annat utan (på grund av sin tidigare imperialism och nuvarande kapitalism med påstådd rasism och förtryck av allehanda minoriteter) inte alls är något föredöme. Med sin intellektuella bas i postmodernism utför dess politiska gren kulturmarxismen ständiga attacker på otaliga områden mot västerländska principer och värderingar. Eftersom människan påstås inte objektivt kunna fastställa några sanningar, hävdar man till exempel att alla civilisationer är likvärdiga. Jag har i ett annat sammanhang argumenterat att man, genom att utnyttja korrekta mätningar utifrån olika…


 


Liknande artiklar: