Inför ett nytt år – planerar USA för ett krig mot Ryssland och Kina?

Hans Myrebro varnar i sin krönika för ökade spänningar under det nya året mellan världens stormakter och pekar på att USA:s förtäckta aggressioner kan bli den utlösande faktorn.

publicerad 14 januari 2019
Ukrainas president Petro Porosjenko talar vid den Nato-stödda tankesmedjan Atlantic Council i september 2014

Nyårslöften eller föresatser figurerar jorden runt. Ryssland och Kina har redan offentliggjort sina föresatser vilka är desamma för båda dessa storheter. De lyder; Vi är beredda inför ett krig – men märk väl, man talar då om ett försvarskrig. Det är lätt att räkna ut vilken angriparen i så fall skulle vara – USA.

En liten tillbakablick i så här efter nyårs kan väl vara tillåten. I juni 2016 inbjöd Vladimir Putin Sveriges och Finlands utrikesministrar till samtal varvid Peter Hultkvist snabbt slängde sig över telefonen och ringde Bryssel för att få dess råd. Rådet blev självklart att tacka nej till inbjudan, vem hade väntat något annat? Men när Joe Biden något år senare besökte Stefan Löfven var det stora leenden och ryggdunkningar som hördes över halva Stockholm. Biden har som bekant bland annat gjort en aktiv insats för att sänka Ukraina ner till U-landnivå med nynazism som grund. En av Joe Bidens söner, Hunter, har sedan tagit vid för att fullborda nedmonteringen av den Ukrainska staten genom att liera…


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO – ett monster på katastrofkurs.

 


Liknande artiklar: