Hur går det med Israels planer på ett nytt israeliskt Ukraina?

publicerad 10 januari 2017

När Ukrainas president Viktor Janukovytj i november 2013 beslöt att skrinlägga beslutet om ett samarbetsavtal med EU följdes detta beslut av att Maidan-torget i Kiev omgående ockuperades av demonstranter. Dessa demonstranter mer eller mindre beväpnade, kunde sedan i början av 2014 driva igenom en statskupp.

En fråga som uppstår så här i efterhand är om dessa ”demonstranter” representerade den stora folkmassan, eller om den till stor del kan ses som en frukt av den nazipropaganda som CIA livnärt alltsedan 1954. Nåja, år 2004 fick CIA med EU på noterna och denna USA-ledda europeiska organisation kunde sedan fram till statskuppen spendera 496 miljoner euro som stöd till ”frontgrupper” som t. ex. Högra Sektorn.

CIA, som från 1954 hade fokus på Ukraina arbetade förvisso inte i blindo utan hade som mål en stark Neo-nazistisk enhet som kunde undergräva det ryska inflytandet med målet, ett maktskifte. Framförallt Krim hade varit mycket åtråvärt för judarna alltsedan 1945, då en utblottat Stalin var nära att sälja hela halvön till judiska bankirer, (Sudoplatov, 1994). Detta tyder…


 


Liknande artiklar: