För dem har krig högsta prioritet

publicerad 16 augusti 2017
Pentagon, högkvarter för det amerikanska försvarsdepartementet.

På andra sidan Atlanten försöker man att aktivt bortträngda och glömma den massiva inblandning i bland annat det ryska valet 1996. Avsikten är tydligen att få kraft att bedriva en grundlös häxjakt riktad mot Trump och Ryssland. Enbart balanserande på ett kvastskaft flyger man så österut för att kunna starta ett ekonomiskt krig mot Putins vänner. Men detta är bara en sida av en gigantisk provokation med många sidor, och där kvastskaft och språkrör har ersatts av erigerade kanonrör. I denna häxjakt deltar även Sverige efter bästa förmåga och många mandom, mod och morske män vill se den ryske björnen svälta ihjäl.

Vid Bilderbergmötet, som avlöper under några dagar varje år, bearbetas våra partiledare en efter en av folk från USA:s politiska elit. En kultur-marxistisk agenda med udden riktad österut är där självskriven. Ryssarna äger naturligtvis inte tillträde till dessa hemlighetsfulla kotterier.
Men om vi håller oss till det i dagarna lanserade sanktionsprogrammet mot Ryssland, ser vi att det bygger på främst två moment; Kritiken mot att Krims befolkning fått välja sin egen väg, samt att man misslyckats med att bevisa rysk inblandning i USA,s plutokratiska presidentval. På grund av detta är man från USA,s sida villig att äventyra världsfreden. En legitimerad dåre skulle aldrig komma på något så perverst.

När det gäller Krim så är det från USA:s sida inte en ömsint omsorg om vare sig befolkningen på Krim, som aldrig velat tillhöra Ukraina, eller om Ukrainas pronazistiska rövarband. Nej, här gäller det en sionistisk elit, som redan på 1940-talet ville lägga beslag på Krim för egen del. Sovjets spionchef under den här tiden, Pavel Sudoplatov, har i sina memoarer berättat att NKVD:s chef, Berija informerat honom om att initiativet till en judisk Krimstat kom från amerikansk-judiska organisationer. Tanken på ett judiskt Krim var alltså inte en förflugen tanke endast, utan något som man arbetade intensivt med i mitten av 40-talet. Sudoplatov fortsätter: ”Tanken på att upprätta en judisk socialistisk stat på Krim diskuterades öppet i Moskva, inte bara bland de judiska invånarna utan också inom statsadministrationen”.

Feta amerikanska bankirer erbjöd i anslutning till krigsslutet Sovjet stora lån mot att judarna fick överta Krim. Stalin satte stopp för sådana funderingar när han insåg att villkoren för de judisk-amerikanska lånen var hutlösa. År 1945 satte alltså Stalin stopp för ett judiskt övertagande av Krim, och 2014 satte Putin samma stopp för ett nytt sionistiskt försök att överta Krim. Kuppen i Kiev 2014 var nämligen inte en inhemsk revolution utan en anglosionistisk statskupp där en av USA,s judiske statssekreterare Viktoria Nuland tillsatte den nya presidenten. Sedan kunde ockupanterna på Majdantorget dra sig tillbaka med fyllda plånböcker som tack för att de under skränande låtit hundratals bildäck brinna. Den judiske oligarken Ihor Kolomojskyj hade sörjt för detta. Några dagar efter kuppen var en stor amerikansk flottstyrka nästan framme vid Krim för att militärt överta halvön med Krims goda minne – men Putin hann före.

Många judar var inblandade i Kiev-kuppen och därför hör jag nu någon skrika ”antisemitism”. Stopp där! antisemitism är något helt annat; Antisemitism är olika former av verbala och fysiska aggressioner riktade mot semitiska individer och folk. Semitiska folk är de närbesläktade folkgrupper som bebor Mellanöstern, t.ex. palestinier, libaneser och syrier. De som visat och utövat mest förakt och våld mot dessa semiter är de Khazarjudar, som till stor del utgör Israels befolkning. De utgör en antisemitisk kärntrupp.

Det är i det ljuset vi ska se den intensiva amerikanska hatkampanjen mot Ryssland och Putin. En judisk elit som en viktig del av ”the deep state of USA” hade nämligen sedan decennier planerat att bemäktiga sig Krim, som de i hemlighet räknar som sitt urhem. Detta är något som även Netanyahu bekräftat. Det lilla revanschistiska etniska eliten får så med sig stora delar av den politiska toppen plus betydande delar av snärjda europeiska politiker i en häxjakt där ekonomiska sanktioner används som vapen och där en stat med 150 miljoner invånare kommer att drabbas.
Tillbaka till Washington. Omröstningarna som genomfördes i den amerikanska kongressen och i Senaten i slutet av juli gav ett nästan hundraprocentigt stöd för ekonomiska sanktioner mot Ryssland. Men det var inte landets medborgare som ville ha sanktionerna.

Den politiske analytikern James Kirchick kan berätta att mer än hälften av republikanerna ser Ryssland som en bundsförvant och bara en minoritet tror att Kreml sökte att påverka presidentvalet. Men eftersom stödet för sanktioner var överväldigande så man kan misstänka att det var någon som drog i trådarna. Minns då den israeliske politikern Yossi Sarids ord i Haaretz: ”Vi – ’de äldsta av Zion’ drar i trådarna till Kongressen, och kongressmännen är ingenting annat än marionetter som utför våra önskningar. Och om de inte förstår våra ord, så förstår de våra hot. Och om vi tidigare uppträdde bakom scenen, så uppträder vi nu öppet på den centrala scenen”. Detta citat ligger också i linje med en del uttalanden av Benjamin Netanyahu.

Helt klart är att de ekonomiska sanktionerna mot Ryssland är iscensatta av en liten lobby som har intresse av att skada Ryssland men även Europa. Dessa sanktioner håller nu i dagarna på att backas upp av USA,s militära uppladdningar i Georgien och Ukraina.

För elva år sedan kunde den georgiske presidenten, Micheil Saakasjvili med ett massivt stöd från USA ta initiativet till att etniskt rensa Sydossetien från ryssar. Men han sprang på pumpen och efter sex dagar fick han se sig besegrad. När vi nu skriver 2017 är USA där igen, men inte ensam. Tillsammans med andra NATO-länder däribland England och Tyskland genomför man stora militärövningar nära den ryska gränsen. Syftet är delvis att träna in Georgien i en NATO-gemenskap. I den positionen skulle landet lätt kunna provocera sin mäktige granne Ryssland till vapen-aktiviteter som skulle få hela NATO-svärmen på fötter.

Samtidigt ökar provokationerna från det av USA styrda Ukraina. Pentagon planerar nu hur man snabbt ska kunna förstärka den Ukrainska armen med bl.a. anti-tank stridsspetsar och andra dödliga vapen för att på det sättet åstadkomma ett hett krig mot Ryssland. Att försöka uppfylla Minsk II avtalet är det från den sidan inte tal om – det är krig som gäller. Kurt Volker, USA,s speciella Ukraina representant sa förra veckan, att Washington ska leverera dödliga vapen för att kunna stoppa Ryssland. Det visar att man i Washington inte har en aning om vad som har hänt och händer i Ukraina. Nej det är det våldsbejakande Ukraina som måste stoppas från att terrorisera en landsdel som söker självständighet.

Washington har förutom stora vapenleveranser till landet även berikat ett ukrainskt armécenter nära Lviv med 22 miljoner USD och kommer nu att leverera ytterligare 20 miljoner USD till olika träningsläger i Ukraina. Under 2018 kommer Ukrainas försvarsindustri att berikas med hela 410 miljoner dollar – alltmedan amerikanska medborgare svälter på gatorna hemma i ”lyckolandet” The United States.

Så United är man dock troligtvis inte i Washington för närvarande. Mycket talar för att man är djupt oense om vilken stat som först bör provoceras till krigshandling; är det Ryssland, Kina, Nordkorea eller Iran? Kanske vår försvarsminister, som har goda vänner i Pentagon, kan hjälpa till att peka ut åt vilket håll kanonerna bör riktas.

 

 

Hans Myrebro


Om skribenten:

Hans Myrebro är en pseudonym. Han har bland annat författat boken NATO - ett monster på katastrofkurs.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.