Youtube utövar ”ekonomisk censur” mot Ron Paul

publicerad 30 augusti 2017

Det kallas ekonomisk censur när YouTube och Google drar in sin annonseringsyta för oberoende och systemkritiska mediekanaler, skriver Julian Assange. Nu senast i raden drabbades den tidigare presidentkandidaten och republikanen Ron Paul.

Det som tycks ha föranlett att YouTube stängde av intäkterna för Ron Paul kan vara att den tidigare kongressledamoten kritiserat Trump för att vilja sända fler trupper till Afghanistan och för att han i förra veckan kritiserat den amerikanska senatens utpekning av Wikileaks som en utländsk och fientlig underrättelsetjänst, skriver RT som hänvisar till Julian Assange.

Den konservativa journalisten Lauren Southern kommenterade i The Daily Caller att det är tydligt att dessa företag som YouTube och Google aktivt censurerar konservativa och oberoende kommentatorer och hon säger att inriktningen är formulerad långt ut på vänsterkanten.

Daniel McAdams som är producent för Pauls kanal Ron Paul Liberty Report som drivs av ”Ron Paul Institute for Peace and Prosperity” säger att det inte finns något att slå ned på som skulle kunna föranleda att kanalen stryps ekonomiskt.

– We have no violence, no foul language, no political extremism, no hate or intolerance… Our program is simply a news analysis discussion from a libertarian and antiwar perspective.

Annonsintäkterna är viktiga för att kunna finansiera oberoende röster i det industriella och massmediala mediebruset. Ekonomisk censur är ett nytt begrepp att lägga på minnet.

 

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.