IT/Övervakning

Youtube stänger ner Nordisk Ungdom

Nordisk Ungdoms talesman Fredrik Hagberg om att organisationens kanal stängts av från Youtube

Den nationalistiska aktivistorganisationen Nordisk Ungdoms Youtube-kanal har stängts ner permanent.

Nordisk Ungdom anklagar i ett pressmeddelande Google, som äger Youtube, för en lång tradition av politisk censur. Nordisk Ungdoms Youtube-kanal hade över 7 000 prenumeranter och mer än 3 miljoner visningar innan den raderades. Anledningen till censuren ska vara hets mot folkgrupp i flera år gamla filmer, uppger Youtube. Men den förklaringen köper inte Fredrik Hagberg, talesman för Nordisk Ungdom.
Google har tidigare gömt obekväma sökresultat och raderat samhällskritiska Youtube-konton. Den här gången var det Nordisk Ungdoms tur att råka ut för censuren. Google och Youtube är, i och med deras monopol, bland de största tjänsterna för att förmedla åsikter och bilda opinion. Att de väljer att censurera samhällskritiska alternativ är både ett allvarligt hot mot yttrandefriheten och ett ohederligt försök från det politiskt korrekta etablissemanget att styra opinionen i en samhällsfarlig riktning. Google och Youtube är därför att betrakta som femtekolonnare i det svenska samhället och bör därmed behandlas som sådana, säger Hagberg.

Nordisk Ungdom kommer i ett första skede att öppna en ny Youtube-kanal. Vi kommer sedan att arbeta med att flytta vårt innehåll till egna kanaler för att undvika censur i framtiden. Nordisk Ungdom kommer aldrig låta sig tystas. Vi kommer att arbeta ännu hårdare för att nå ut med vårt budskap och flytta ännu mer fokus till kampen på gatorna i stället för på sociala medier.

Tidigare har även Granskning Sveriges Youtube-kanal blivit censurerad och avstängd från Youtube.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!