Youtube stänger ner Nordisk Ungdom

publicerad 20 juni 2018

Den nationalistiska aktivistorganisationen Nordisk Ungdoms Youtube-kanal har stängts ner permanent.

Nordisk Ungdom anklagar i ett pressmeddelande Google, som äger Youtube, för en lång tradition av politisk censur. Nordisk Ungdoms Youtube-kanal hade över 7 000 prenumeranter och mer än 3 miljoner visningar innan den raderades. Anledningen till censuren ska vara hets mot folkgrupp i flera år gamla filmer, uppger Youtube. Men den förklaringen köper inte Fredrik Hagberg, talesman för Nordisk Ungdom.

Google har tidigare gömt obekväma sökresultat och raderat samhällskritiska Youtube-konton. Den här gången var det Nordisk Ungdoms tur att råka ut för censuren. Google och Youtube är, i och med deras monopol, bland de största tjänsterna för att förmedla åsikter och bilda opinion. Att de väljer att censurera samhällskritiska alternativ är både ett allvarligt hot mot yttrandefriheten och ett ohederligt försök från det politiskt korrekta etablissemanget att styra opinionen i en samhällsfarlig riktning. Google och Youtube är därför att betrakta som femtekolonnare i det svenska samhället och bör därmed behandlas som sådana, säger Hagberg.

Nordisk Ungdom kommer i ett första skede att öppna en ny Youtube-kanal. Vi kommer sedan att arbeta med att flytta vårt innehåll till egna kanaler för att undvika censur i framtiden. Nordisk Ungdom kommer aldrig låta sig tystas. Vi kommer att arbeta ännu hårdare för att nå ut med vårt budskap och flytta ännu mer fokus till kampen på gatorna i stället för på sociala medier.

Tidigare har även Granskning Sveriges Youtube-kanal blivit censurerad och avstängd från Youtube.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!