Youtube ska öppet censurera kommentarsfält

publicerad 2 augusti 2017

Den av Google ägda videoplattformen Youtube säger att man kommer att censurera och stänga ner kommentarsfält till videor med ”kontroversiellt innehåll”.

Youtube är idag världens största videoplattform där 400 timmar video laddas upp varje minut. Nu använder sig Youtube av debatten kring terrorpropaganda från islamistiska terrorister som ursäkt för att censurera klipp som inte bryter mot deras regelverk, men är ”kontroversiella”.

”Om vi upptäcker att dessa videoklipp inte bryter mot vår policy men innehåller kontroversiellt religiöst eller suprematistiskt innehåll, kommer de att placeras i ett begränsat tillstånd. Videon kommer att stanna kvar på Youtube bakom en interstitial, kommer inte att rekommenderas, kommer inte att gå att tjäna pengar på klippet och det kommer inte att ha nyckelfunktioner som kommentarsfält, förslag på videor och liknande”, skriver Youtube i ett officiellt blogginlägg.

Youtube slår även ett slag för att man har tagit fram sina nya riktlinjer, som enligt egen utsago ska motverka spridningen av terrorpropaganda, i samarbete med lobbyorganisationer som Anti-Defamation League, No Hate Speech Movement och Institute for Strategic Dialogue.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.