MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Youtube censurerar The Corbett Report

Nätcensuren

publicerad 13 april 2021
- av Isac Boman
James Corbett.

Den populära oberoende nyhetskanalen The Corbett Report med över en halv miljon prenumeranter har censurerats från Youtube. 14 års arbete och över 1700 videoklipp raderades över en natt när internetjätten ännu en gång använder sin makt för att tysta en framstående fri mediakanal.

Och bara sådär så var 14 års arbete, över 1700 videoklipp, 569 000 prenumeranter och 90 miljoner+ visningar raderade från den digitala etern”, konstaterar James Corbett som driver projektet.

Han skriver vidare att han inte är förvånad över Youtubes agerande, särskilt inte som han åtminstone sedan 2009 gjort reklam för mer integritetsvänliga alternativ till YouTube och sagt till sina tittare att han förmodligen snart kommer att bannlysas.

I slutändan menar han att hans kanal och allt material raderades för att han lyft fram information som går emot det officiella narrativet och Världshälsoorganisationens linje om coronakrisen – någonting som inte tolereras av Youtube.

Corbett har under lång tid gjort sig känd för sin nära på torra analytiska inriktning med fokus bland annat på att ifrågasätta pseudovetenskapliga narrativ och falska påverkanskampanjer. Vid sidan av coronanarrativet har han även gjort analyser relaterade till bank- och penningsystemet, klimatpolitik, övervakningssamhället och amerikansk utrikespolitik – något som troligen även bidragit till att hans mediaprojekt nu raderas från Google-plattformen.

Spola fram 20+ år och här är jag som vågar påtala hur neo-inkvisitorerna rensar bort all kritik mot deras pseudovetenskapliga uttalanden och poof, kanalen är borta. Något som bevisar min poäng, inte sant?

Han påpekar också att ingen av videoklippen faktiskt är borta eftersom han har sparat alla i LBRY eller på tjänster som BitChute, Minds eller Archive.org och meddelar att alla videoklipp han spelat in sedan 2011 också går att ladda ner direkt från hemsidans server.

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: informationskriget är inte en analogi utan den kalla nyktra verkligheten och det faktum att The Corbett Report lyckades använda en fientlig informationsplattform för att få ut sanningen till de sovande massorna i 14 års tid är en stor seger i sig självt”.

Han uppmuntrar också människor att sluta använda Youtube för att ta del av nyheter, historia och politisk information och istället söka sig till mindre fientliga plattformar.

Så fortsätter du följa The Corbett Report

The Corbett Report går framförallt att följa via hemsidan corbettreport.com. Ett annat bra alternativ för videoströmmar är Odysee där kanalen funnits sedan ett helt år tillbaka.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend