WordPress stänger av konservativ nyhetssajt

publicerad 19 november 2020
- av Per Nordin
WordPress webbhotell censurerar dissidenter.

Nyhetssajten The Conservative Treehouse tvingas lämna WordPress webbhotell med motiveringen att sidans innehåll inte är ”förenlig” med företagets villkor. CTH menar själva att censuren sker av rent politiska skäl och att man inte får vara kvar eftersom man är frispråkiga och konservativa. Avstängningen kan ses som en varningssignal om webbhotellets opålitlighet och tecken på en oroväckande trend.

I ett meddelande till de ansvariga för CTH skriver WordPress att sajten måste lämna webbhotellet senast den andra december och hitta en ny leverantör, just eftersom sajtens innehåll påstås bryta mot WordPress riktlinjer.

Vad betyder det här? Det betyder att CTH sparkas ut från WordPress webbhotell eftersom innehållet i våra undersökningar och diskussioner inte går hand i hand med ideologin hos de som definierar vad som är acceptabla yttranden och inte”, konstaterar sajtens ägare.

Man skriver vidare att man under 10 år aldrig har fått några meddelanden eller notiser om att man brutit mot WordPress regelverk eftersom man helt enkelt inte har gjort detta och att censuren sker helt gotdyckligt.

Företaget WordPress förklarar inte anledningen till deplattformeringen eftersom det inte finns någon legitim anledning för den”, konstaterar man vidare.

Vidare menar CTH att den verkliga anledningen förmodligen är att sajten vuxit sig för inflytelserik med närmare en miljon unika besökare per dag och över 200 000 abonnenter och att det genomslag och inflytande man har fått ses som en risk av de vänsterpolitiska aktivister som styr och arbetar på WordPress.

Man pekar också på att man skrivit coronarepressionen, baksidorna av massvaccinationer och annat som kan ha retat upp företaget och man menar att man hela tiden haft ett frihetligt perspektiv och kritiserat alla politiska partiet eller figurer som försöker begränsa denna frihet.

Just nu arbetar man för fullt med att hitta en ny möjlighet att hosta sidan och lovar att göra sitt yttersta för att verksamheten ska kunna fungera som tidigare.

We har nått stora segrar tillsammans – vi har konfronterat orättvisor, gjort otroligt crowdsourcing-arbete som har förbättrat människors liv, vi har framgångsrikt hittat sanningen bakom ett flertal bedrägerier och komplotter. Låt det inte vara några tveksamheter, detta kommer att fortsätta”, skriver man.

Poängteras bör att det alltså är företaget WordPress som hosting/webbhotell som ägnar sig åt censuren, inte publiceringssystemet med samma namn, som bygger på öppen källkod och som används av en stor del av alla fria medier, inklusive Nya Dagbladet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.