Wikileaks: USA avlyssnade Ban Ki-moon, Merkel och Sarkozy

publicerad 23 februari 2016

Wikileaks har publicerat nytt hemligstämplat material om  amerikansk avlyssning av andra länders ledare.

Det amerikanska NSA avlyssnade möten mellan ledande politiker som diskuterade problem inom den globala politiken och ekonomin samt miljöskyddsfrågor, enligt Wikileaks.

Det handlar om möten mellan FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Italiens dåvarande premiärminister Silvio Berlusconi samt Frankrikes dåvarande president Nicolas Sarkozys möte med Berlusconi och Merkel.

Dessutom avlyssnades möten mellan EU:s och Japans handelsministrar som diskuterade WTO.

Förhandlingarna mellan FN:s generalsekreterare och Tysklands förbundskansler handlade enligt Wikileaks om bekämpning av klimatförändringar. Netanyahu bad Berlusconi att hjälpa med att komma i kontakt med den amerikanske presidenten Barack Obama. Sarkozy varnade Berlusconi för att den italienska ekonomin är i dåligt skick.

 

se.sputniknews.comStöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.