IT/Övervakning

Wikileaks: USA avlyssnade Ban Ki-moon, Merkel och Sarkozy

Wikileaks har publicerat nytt hemligstämplat material om  amerikansk avlyssning av andra länders ledare.

Det amerikanska NSA avlyssnade möten mellan ledande politiker som diskuterade problem inom den globala politiken och ekonomin samt miljöskyddsfrågor, enligt Wikileaks.
Det handlar om möten mellan FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon och Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Italiens dåvarande premiärminister Silvio Berlusconi samt Frankrikes dåvarande president Nicolas Sarkozys möte med Berlusconi och Merkel.

Dessutom avlyssnades möten mellan EU:s och Japans handelsministrar som diskuterade WTO.

Förhandlingarna mellan FN:s generalsekreterare och Tysklands förbundskansler handlade enligt Wikileaks om bekämpning av klimatförändringar. Netanyahu bad Berlusconi att hjälpa med att komma i kontakt med den amerikanske presidenten Barack Obama. Sarkozy varnade Berlusconi för att den italienska ekonomin är i dåligt skick.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!