IT/Övervakning

Twitter stämmer USA:s regering

USA bedriver sedan länge aktiv övervakning av Twitter. Men nu stämmer det sociala nätverket två amerikanska myndigheter då man nekats att få offentliggöra hur omfattande USA:s övervakningsförfrågningar är.

Det handlar om det amerikanska justitiedepartementet och dess underliggande organisation FBI som stämts då Twitter anser att deras grundlagsskyddade yttrandefrihet är hotad. Twitters vd Ben Lee skriver i ett blogginlägg att man i stämningen yrkar på att få publicera en insynsrapport där bland annat omfattningen av de övervakningsförfrågningar som kommer från USA skulle offentliggöras.
Twitter och många andra sociala nätverk tvingas upprepade gånger att lämna ut sina användares datauppgifter till amerikanska myndigheter.

 

Stämningen i sin helhet kan läsas här

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!