Tumblr stramar åt censuren

publicerad 5 maj 2020
- av Osignerad (ingen signatur)
David Karp - Tumblrs grundare och VD.

Bloggplattformen Tumblr kommer att radera flera miljoner inlägg som återbloggats från tidigare avstängda konton. Detta för att stoppa vad man benämner som ”nazistrelaterade” inlägg.

Tumblr, som enligt egen utsago är ”orubbliga anhängare av yttrandefrihet” och beskriver sig som ”en plats att uttrycka sig själv”, ändrar nu sin policy för hantering av vad man likt flera andra sociala medier nebulöst betecknar som ”hatinlägg”.

Från och med nu kommer man även att ta bort så kallade rebloggar – det vill säga inlägg som har publicerats vidare från originalinlägget – från konton som redan tagits bort efter att ha brutit mot regler gällande ”hatiska” kommentarer.
De nya riktlinjerna för censuren uppger man att grundar sig på kritik från användarna.

Vi har lyssnat på er återkoppling och har omvärderat hur vi mer effektivt kan ta bort hatiskt innehåll från Tumblr i vår undersökning. Med hjälp av er användare har vi sett att mycket av de befintliga hatiska inläggen härstammar från bloggar som redan har blivit borttagna. Medan deras ursprungliga inlägg togs bort, levde innehållet från kontona fortfarande kvar i rebloggar”, skriver man i ett uttalande.

Sedan tidigare har man stängt av omkring 1000 bloggkonton, och rebloggarna från de borttagna bloggkontona ifråga ska omfatta totalt 4,47 miljoner enskilda inlägg.

 

Källa: Tech Crunch 


Liknande artiklar: