Protesterna vid Kapitolium

Steve Bannon permanent raderad från Youtube

Steve Bannon.

Steve Bannon, Donald Trumps före detta chefsstrateg, har fått sin podcast ”War room” permanent raderad från Youtube.

Youtube har raderat Steve Bannons podcast ”War room” eftersom den anses bryta mot deras regler. Det skrev Daniel Chaitin, nyhetsredaktör vi Washington Examiner på Twitter.
 

Anledningen till att podcasten blev raderad ska vara att den ansågs bryta mot Youtubes regler eftersom den spred ”falsk information” om USA-valet samt protesterna mot Kapitolium. I det senaste, innan podcasten blev raderad från Youtube, var tidigare New York-borgmästaren Rudy Giuliani med och talade om det ansedda valfusket som orsakade protesten mot parlamentsbyggnaden. Giuliani är en av dem som utreds för att vara misstänkt till att ha hetsat igång protesten, skriver The Independent.

Enligt Youtube var detta den tredje överträdelsen från Bannon, varför han nu raderats helt.

"I enlighet med vårt system har vi avslutat Steve Bannons kanal 'War room' samt en tillhörande kanal för att de upprepade gånger har brutit mot våra riktlinjer", säger Youtubes talesman i ett uttalande.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!