MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Steve Bannon permanent raderad från Youtube

Protesterna vid Kapitolium

publicerad 11 januari 2021
- av Sofie Persson
Steve Bannon.

Steve Bannon, Donald Trumps före detta chefsstrateg, har fått sin podcast ”War room” permanent raderad från Youtube.

Youtube har raderat Steve Bannons podcast ”War room” eftersom den anses bryta mot deras regler. Det skrev Daniel Chaitin, nyhetsredaktör vi Washington Examiner på Twitter.

 

Anledningen till att podcasten blev raderad ska vara att den ansågs bryta mot Youtubes regler eftersom den spred ”falsk information” om USA-valet samt protesterna mot Kapitolium. I det senaste, innan podcasten blev raderad från Youtube, var tidigare New York-borgmästaren Rudy Giuliani med och talade om det ansedda valfusket som orsakade protesten mot parlamentsbyggnaden. Giuliani är en av dem som utreds för att vara misstänkt till att ha hetsat igång protesten, skriver The Independent.

Enligt Youtube var detta den tredje överträdelsen från Bannon, varför han nu raderats helt.

I enlighet med vårt system har vi avslutat Steve Bannons kanal ‘War room’ samt en tillhörande kanal för att de upprepade gånger har brutit mot våra riktlinjer“, säger Youtubes talesman i ett uttalande.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend