Soros och svenska skattebetalare finansierar Twitter-bojkott

Nätcensuren

publicerad 9 maj 2022
- av Isac Boman
Svenska Sida ger pengar till organisation som kräver ökad censur.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Efter att Elon Musk köpt Twitter gick 26 icke-statliga organisationer snabbt samman och publicerade ett gemensamt upprop där man uppmanade företag att sluta annonsera på den sociala medieplattformen eftersom Tesla-grundarens löften om mindre censur påstås utgöra ett “direkt hot mot den allmänna säkerheten”.

En granskning visar att det bland annat är George Soros Open Society Foundation, politiker från Demokraterna och indirekt även svenska skattepengar som ligger bakom kraven på bojkott.

Elon Musks övertagande av Twitter kommer att ytterligare förgifta vårt informationsekosystem och utgöra ett direkt hot mot den allmänna säkerheten – särskilt för de som redan är mest sårbara och marginaliserade”, står det bland annat att läsa i uppropet.

Elon Musk verkar dock inte nämnvärt skrämd av hoten utan frågar sig istället i ett inlägg på Twitter vem som finansierar grupper som tycker sig kunna bestämma vilken information medborgarna har rätt att ta del av och inte.

Bland dem som uppmanar till global bojkott av Musks Twitter återfinns bland annat organisationer finansierade av av den den ökände globalisten George Soros Open Society Foundation och grupper som grundats av nära medarbetare och rådgivare till Barack Obama och Hillary Clinton samt andra förmögna demokrater. Vidare återfinns kopplingar till Sveriges och andra europeiska regeringar som finansiärer till de grupper som undertecknat kraven på bojkott.

Under Musks ledning riskerar Twitter att bli en avloppsvattenpöl av desinformation kopplat till ert varumärke som förgiftar informationsekosysemet i en tid där förtroendet för institutioner och nyhetsmedier redan är på den lägsta nivån någonsin”, skriver initiativtagarna och varnar vidare alla annonsörer för att de genom att annonsera på Twitter riskerar att deras företag ”associeras med en plattform som förstärker hat, desinformation och hälsa och konspirationsteorier”.

Dina annonspengar kan antingen finansiera Musks fåfänga projekt eller ställa honom till svars”, skriver man vidare och uppmanar alla Twitters annonsörer att ”kräva” att censuren upprätthålls på plattformen.

Tittar man närmare på vem som ligger bakom kraven på att Twitter har kvar sin omfattande censur så syns bland annat gruppen Accountable Tech – en icke-statlig organisation baserad i Washington DC och som leds av Nicole Gill och Jesse Lehrich – både kopplade till vänsterliberala projekt och den senare utrikespolitisk talesman för Hillary Clintons valkampanj. På sin hemsida hävdar de bland annat att de sociala medierna ”urholkar vår konsensusverklighet”.

En annan grupp som gärna ser att Musks twitter förlorar alla sina annonsörer är Media Matters for America – grundad av Clinton-anhängaren David Brock, som gjort sig känd för sina smutskastningskampanjer riktade mot konservativa opinionsbildare och medier och som bland annat bedrivit ett ”krig” mot Fox News. Hans projekt har finansierats med mångmiljonbelopp av förmögna liberala donatorer, fackförbund och judiska lobbygrupper i USA.

UltraViolet är en annan grupp som kämpar för att bibehålla censuren på Twitter och beskriver sig själva som ”en ständigt växande rörelse av människor som mobiliserat sig för att bekämpa sexism och skapa en mer inkluderande värld som rättvist representerar alla kvinnor”. Även denna grupp finansieras av flera amerikanska fackförbund, den vänsterliberale mångmiljardären Warren Buffet samt den judisk-amerikanska familjen Pritzker som räknas som en av USA:s allra mest förmögna familjer.

 

Warren Buffett och Barack Obama.

 

Center for Countering Digital Hate är ytterligare en organisation som vill få bort Twitters annonsintäkter och leds av den tidigare Labour-rådgivaren Imran Ahmed. Gruppen har tidigare fått högerprofilen Katie Hopkins bannlyst från Twitter och författaren David Icke avstängd från Facebook och Youtube.

Noterbart är att även den svenska staten är med och finansierar utpressningen mot Musk och Twitter – bland annat genom Access Now som också undertecknat uppropet och som bland annat finansieras av svenska Sida och av Open Society Foundation. Även Danmarks, Tysklands och Nederländernas regeringar har skänkt stora summor till organisationen.

Kritiker av uppropet menar att det är tydligt att det hela handlar om en politisk kampanj mot Twitter i syfte att behålla censuren och den politiskt vänsterliberala dominansen över plattformen. På Twitter hoppas också många av Musks sympatisörer att han inte kommer att vika sig för utpressningen utan fortsätta att driva igenom mer yttrandefrihet på plattformen som han tidigare lovat.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!