Sonys patent: Smart peruk med Wi-Fi

Det multinationella elektronikkonglomeratet Sonys nya idé har fått många att höja på ögonbrynen. Man har tagit patent på en så kallad smart peruk (Smartwig på engelska) som ska vara utrustad med Wi-Fi och GPS.

publicerad 1 december 2013

Peruken ska kunna kommunicera med användaren genom vågor mellan peruken och hjärnan, enligt den patentansökan som lämnats in till det amerikanska patentverket.

Enligt Sony ska peruken kunna tillverkas från en rad olika material. Människohår, ull, fjädrar, buffelhår eller någon form av syntetisk material.

Så här kan peruken se ut enligt patentansökan
Så här kan peruken se ut enligt patentansökan

Under själva håret på peruken sitter ett kretskort som gör att peruken kan kommunicera med andra enheter – som till exempel Googles smarta glasögon. Vidare är den utrustad med en laserpekare och en videokamera.


Annonser:


En sak med den smarta peruken är att den ska kunna kopplas upp med Wi-Fi och Bluetooth. Flera studier visar dock att det kan vara hälsoskadligt att använda trådlösa enheter alldeles för nära huvudet och hjärnan, som den smarta peruken i det här fallet.

Russia Today har gjort ett omtalat reportage om hälsoriskerna med bland annat mobilanvändning nära huvudet och hjärnan.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.