IT/Övervakning

Sökmotorn DuckDuckGo växer så det knakar

Sökmotorn DuckDuckGo, som gjort sig känt som ett integritetsvänligt alternativ till de stora sökjättarna, fördubblade nästan antalet sökningar under 2019 till över 51 miljoner dagligen.

Söksajten har publicerat offentlig statistik som visar hur man har gått från 26 miljoner dagliga sökningar den 22 januari 2019 till över 51 miljoner ett år senare. Att genomslaget varit så stort tros bero på att allt fler tröttnar framförallt på Googles omfattande informationsinsamling och systematiska integritetskränkningar gentemot sina användare.
I mitten av förra året introducerade DuckDuckGo en tjänst för nyckelord så att användarna enkelt kan söka innehåll via sökmotorer på sajter som Amazon, Twitter, Steam och Reddit. Sökmotorn finns därtill även som mobilapp. DuckDuckGo lanserades för första gången den 25 september 2008.

 


Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!