Sökmotorn DuckDuckGo växer så det knakar

publicerad 3 februari 2020
- av Isac Boman

Sökmotorn DuckDuckGo, som gjort sig känt som ett integritetsvänligt alternativ till de stora sökjättarna, fördubblade nästan antalet sökningar under 2019 till över 51 miljoner dagligen.

Söksajten har publicerat offentlig statistik som visar hur man har gått från 26 miljoner dagliga sökningar den 22 januari 2019 till över 51 miljoner ett år senare. Att genomslaget varit så stort tros bero på att allt fler tröttnar framförallt på Googles omfattande informationsinsamling och systematiska integritetskränkningar gentemot sina användare.

I mitten av förra året introducerade DuckDuckGo en tjänst för nyckelord så att användarna enkelt kan söka innehåll via sökmotorer på sajter som Amazon, Twitter, Steam och Reddit. Sökmotorn finns därtill även som mobilapp. DuckDuckGo lanserades för första gången den 25 september 2008.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.