Sociala medieappen: ”All Lives Matter” är ”rasistiskt”

publicerad 26 april 2021

Den sociala medieapplikationen Nextdoor har nu börjat varna sina användare och påstår paradoxalt nog att de ägnar sig åt ”rasism” om de skriver fraser som att alla människoliv räknas – ”All Lives Matter” på engelska.

En varning kommer upp där användaren bland annat får veta att frasen upplevs som ”smärtsam” för icke-vita och att användaren bör skriva något annat istället.

”All lives matter” har blivit en populär fras för att markera att alla liv har betydelse som en indirekt replik på den aggressiva retoriken från mainstreammedia, vänsterradikaler och andra anhängare av den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM med sitt främsta slagord ”Black Lives Matter”. Dessa kopplar paradoxalt nog istället ihop begreppet med ”högerextremism” och ”vit rasism” – dock utan att kunna klargöra exakt vad som kan betecknas vara ”rasistiskt” med frasen.
Nu har den sociala medieappen Nextdoor hakat på tåget och har till och med introducerat ett system som ska bekämpa ”rasism på plattformen” där man ”varnar” användare om de är på väg att posta vad man hävdar är kränkande eller…


 


Liknande artiklar: