Sociala medieappen: “All Lives Matter” är “rasistiskt”

Publicerad 26 april 2021
  Den sociala medieapplikationen Nextdoor har nu börjat varna sina användare och påstår paradoxalt nog att de ägnar sig åt "rasism" om de skriver fraser som att alla människoliv räknas - ”All Lives Matter” på engelska. En varning kommer upp där användaren bland annat får veta att frasen upplevs som ”smärtsam” för icke-vita och att användaren bör skriva något annat istället. ”All lives matter” har blivit en populär fras för att markera att alla liv har betydelse som en indirekt replik på den aggressiva retoriken från mainstreammedia, vänsterradikaler och andra anhängare av den våldsbejakande svart makt-rörelsen BLM med sitt främsta slagord ”Black Lives Matter”. Dessa kopplar paradoxalt nog istället ihop begreppet med "högerextremism" och "vit rasism" – dock utan att kunna klargöra exakt vad som kan betecknas vara "rasistiskt" med frasen. Nu har den sociala medieappen Nextdoor hakat på tåget och har till och med introducerat ett system som ska bekämpa ”rasism på plattformen” där man ”varnar” användare om de är på väg att posta vad man hävdar är kränkande eller fördomsfullt språk. När applikationen känner av att användaren är på väg att publicera en icke-godkänd formulering kommer en varning upp som uppmanar användare att omformulera sig. ”Vänta ett tag – frasen All Lives Matter kan vara smärtsam för färgade människor. Överväg att redigera innan du publicerar”, lyder varningen. En talesperson för företaget har också gått ut och bekräftat att det ”antirasistiska” systemet fungerar som det ska och aktivt ska varna människor för att använda vissa ord, meningar och fraser. Företaget har också infört vad man kallar för en ”snällhetspåminnare” som automatiskt varningsflaggar alla kommenterar som företaget betraktar som "elaka", "kränkande" eller "sårande". Den explicita censuren har fått mycket stark kritik av användare och andra människor som menar att detta är ytterligare ett exempel på hur plattformarna försöker förändra människors tankar och tal och att det handlar om ren indoktrinering och hjärntvätt. Noterbart är också att det enligt en undersökning som genomfördes under 2020 är fler amerikaner bakom budskapet ”All Lives Matter” än ”Black Lives Matter”.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!