Vault 7-läckan - CIA:s spiondokument

Foto: montage

Snowden: CIA-dokumenten verkar äkta och alla säkerhetshål står nu vidöppna

Publicerad 8 mars 2017, uppdaterad kl. 19:26

Visselblåsaren Edward Snowden, tidigare CIA-anställd som avslöjade den stora NSA-skandalen, har tagit del av de läcka CIA-dokumenten ifrån Wikileaks och säger att de ser autentiska ut. Han säger också att alla de okända säkerhetshål som den amerikanska myndigheten exploaterat just nu står vidöppna för kriminella.

Snowden skriver på Twitter att dokumenten ser autentiska ut:

Annons:


Kritiskt just nu – alla säkerhetshål på vid gavel!

Snowden poängterar också att säkerhetshål i alla mjukvaror som CIA utnyttjat, t.ex. i Googles Android, Apples IOS och Microsofts Windows just nu står på vid gavel.

– Varför är detta farligt? Eftersom tills att någon täppt till säkerhetshålen kan hackare nu ta sig in i vilken Iphone som helst i världen.

Enligt Snowden verkar det också som att den amerikanska myndigheten alltså känt till allvarliga säkerhetsbrister i populära programvaror och unlåtit att informera utvecklarna om dem för att själva kunna exploatera dem så länge som möjligt.

Han pekar också ut bevis i dokumenten som visar på att den amerikanska regeringen indirekt betalat mjukvaruutvecklare för att hålla bakdörrar och brister öppna åt myndigheten.

Visselblåsaren påpekar också på det absurda i att en amerikansk myndighet med skattefinansierade medel sitter och klurar ut hur de ska kunna spionera på dig genom din smart-TV.

– Thats today..

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Nymous

    Är detta verkligen ett “hack” – det är väl programmerat som sådant så klart så de ska kunna spoinera – men vill i vanlig ordning in erkänna så de kallar det ett hack.

  • buscador

    Sök: where is Assange? Han har inte setts på länge.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend