Snowden: CIA-dokumenten verkar äkta och alla säkerhetshål står nu vidöppna

publicerad 8 mars 2017
- av Markus Andersson

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Visselblåsaren Edward Snowden, tidigare CIA-anställd som avslöjade den stora NSA-skandalen, har tagit del av de läcka CIA-dokumenten ifrån Wikileaks och säger att de ser autentiska ut. Han säger också att alla de okända säkerhetshål som den amerikanska myndigheten exploaterat just nu står vidöppna för kriminella.

Snowden skriver på Twitter att dokumenten ser autentiska ut:

Kritiskt just nu – alla säkerhetshål på vid gavel!

Snowden poängterar också att säkerhetshål i alla mjukvaror som CIA utnyttjat, t.ex. i Googles Android, Apples IOS och Microsofts Windows just nu står på vid gavel.

– Varför är detta farligt? Eftersom tills att någon täppt till säkerhetshålen kan hackare nu ta sig in i vilken Iphone som helst i världen.

Enligt Snowden verkar det också som att den amerikanska myndigheten alltså känt till allvarliga säkerhetsbrister i populära programvaror och unlåtit att informera utvecklarna om dem för att själva kunna exploatera dem så länge som möjligt.

Han pekar också ut bevis i dokumenten som visar på att den amerikanska regeringen indirekt betalat mjukvaruutvecklare för att hålla bakdörrar och brister öppna åt myndigheten.

Visselblåsaren påpekar också på det absurda i att en amerikansk myndighet med skattefinansierade medel sitter och klurar ut hur de ska kunna spionera på dig genom din smart-TV.

– Thats today..

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!