Vault 7-läckan - CIA:s spiondokument

Snowden: CIA-dokumenten verkar äkta och alla säkerhetshål står nu vidöppna

Visselblåsaren Edward Snowden, tidigare CIA-anställd som avslöjade den stora NSA-skandalen, har tagit del av de läcka CIA-dokumenten ifrån Wikileaks och säger att de ser autentiska ut. Han säger också att alla de okända säkerhetshål som den amerikanska myndigheten exploaterat just nu står vidöppna för kriminella.

Snowden skriver på Twitter att dokumenten ser autentiska ut:
Kritiskt just nu – alla säkerhetshål på vid gavel!

Snowden poängterar också att säkerhetshål i alla mjukvaror som CIA utnyttjat, t.ex. i Googles Android, Apples IOS och Microsofts Windows just nu står på vid gavel.

– Varför är detta farligt? Eftersom tills att någon täppt till säkerhetshålen kan hackare nu ta sig in i vilken Iphone som helst i världen.

Enligt Snowden verkar det också som att den amerikanska myndigheten alltså känt till allvarliga säkerhetsbrister i populära programvaror och unlåtit att informera utvecklarna om dem för att själva kunna exploatera dem så länge som möjligt.

Han pekar också ut bevis i dokumenten som visar på att den amerikanska regeringen indirekt betalat mjukvaruutvecklare för att hålla bakdörrar och brister öppna åt myndigheten.

Visselblåsaren påpekar också på det absurda i att en amerikansk myndighet med skattefinansierade medel sitter och klurar ut hur de ska kunna spionera på dig genom din smart-TV.

– Thats today..

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 

 

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!