Snart släpps Trumps plattform ”TRUTH Social”

Nätcensuren

publicerad 21 oktober 2021
- av Sofie Persson

Donald Trumps egna sociala medieplattform TRUTH Social kommer snart att lanseras, meddelar den tidigare presidenten. I samband med lanseringen skapar han även ett nytt mediebolag.

Trump meddelade under onsdagen om lanseringen av hans nya sociala plattform TRUTH Social samt hans nya mediebolag Trump Media & Technology Group (TMTG), rapporterar The Hill.

Under sin tid som president valde Trump att inte vidta några genomgripande åtgärder för att värna yttrandefriheten mot den eskalerande censuren på de stora sociala mediaplattformarna – en utveckling som sedermera kulminerade i att han själv blev bannlyst från Twitter och Facebook i samband med den så kallade stormningen av Kapitolium i januari i år.


Annonser:


Nu menar Trump att han skapar den nya plattformen för att ”stå upp mot förtrycket från Big Tech”.

Vi lever i en värld där talibanerna har en enorm närvaro på Twitter, samtidigt som er favoritpresident har tystats. Det är oacceptabelt, sade den tidigare presidenten i ett uttalande.

Trump menar att han genom sin sociala plattform vill ge en ”röst till alla”.

TMTG grundades med ett uppdrag att ge en röst till alla. Jag är glad över att snart börja dela mina tankar om TRUTH Social och att slå tillbaka mot Big Tech. Alla frågar mig varför ingen står emot Big Tech? Tja, vi kommer snart!

TMTG planerar också att starta en prenumerationsbaserad videotjänst som kommer att innehålla ”non-woke”-material, som man beskriver det – alltså icke politiskt korrekt material. Den kommer att ledas av reality tv-producenten Scott St. John, som har arbetat med underhållningsprogram som Deal or No Deal och America’s Got Talent.

En betaversion för ”inbjudna gäster” kommer i november och den sociala plattformen väntas lanseras under första kvartalet av 2022.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.