Smart telefon under 700 kronor

publicerad 28 januari 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Smarta telefoner växer snabbt i popularitet. I regel har priserna varit ganska höga för de multifunktionella telefonerna. Nu har sydkoreanska Iriver lanserat en Androidbaserad telefon som kostar under 700 kronor.

Tanken med budgettelefonen är att nå ut till företagsanvändare som vill ha en billig extratelefon och även studenter. Än så länge finns telefonen bara på den sydkoreanska marknaden. Om intresse finns är företaget beredda att sälja telefonen utanför Sydkorea.

Iriver Android smartphoneModellen heter Ulala 1-K1 och har specifikationer som matchar priset med en bildskärm på 3,5 tum som ger en upplösning på 320 x 480 pixlar. Processorn är en Cortex A5 och kameran har tre megapixel. Operativsystemet är Android 2.3.5 Gingerbread och telefonen har även stöd för 3g samt dubbla sim-kort.

Analysföretaget IHS Isuppli uppger att smartphones i lågprisklassen är det snabbast växande segmentet inom mobiltelefoner. Förra året skeppades 206 miljoner enheter i segmentet, en siffra som IHS Isuppli tror kommer att växa till 559 miljoner enheter 2016s, skriver Wall Street Journal.

Den som starkt värnar om sin integritet bör dock tänka till två gånger innan han skaffar en smart telefon. Läs NyD:s artikel om integritet och smarta telefoner här.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!