IT/Övervakning

Säkerhetshål i krypteringsverktyg för mejl upptäckt

Ett säkerhetshål har upptäckts i krypteringsverktygen PGP (Pretty Good Privacy) och S/MIME som kan användas som ett extra skydd mot otillbörligt intrång i mejlväxling.

Det var Sebastian Schinzel, professor vid Münsters universitet i Tyskland, som på Twitter meddelade att han och andra forskare hade påträffat detta allvarliga säkerhetshål som gör det möjligt för eventuella hackare att avkryptera och få ut hela mejlväxlingar i klartext.
Sebastian Schinzel uppmanar användarna till dessa krypteringsverktyg att avaktivera dem, då det i nuläget inte finns någon lösning på problemet.

Protonmail, som använder krypteringsverktyget PGP, har på Twitter meddelat att företaget självt inte har drabbats.

Electronic Frontier Foundation (EFF) meddelar att man kan använda andra krypteringstjänster i stället, såsom exempelvis ”Signal”.

Mer information om säkerhetsmissen går att finna här.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!