Säkerhetshål i appen Snapchat

publicerad 27 december 2013

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


14 150 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Användare av den populära mobilapplikationen Snapchat bör vara medvetna om att hackare kan komma över deras telefonnummer. Totalt berörs åtta miljoner användare av säkerhetshålet.

Appens logga
Appens logga

Det är en grupp australiska säkerhetsforskare som kallar sig Gibson Security som uppmärksammat den bristande säkerheten i appen. Redan i augusti år kontaktade man Snapchat om säkerhetsbristerna men Snapchat genomförde inga åtgärder.

 Vår förhoppning är att Snapchat granskar kodningen och förbättrar hur man hanterar säkerheten och buggar, säger en företrädare för Gibson Security till Business Insider.

Säkerhetshålet upptäcktes genom att man i Snapchat föreslås vänner automatiskt. Det är så hackare kan få tag på användarnas telefonnummer, menar Gibson Security.

Applikationen Snapchat fungerar på så sätt att användare skickar bilder och korta videoklipp till varandra som visas i max 10 sexunder. Det senaste året har appen ökat i popularitet och enligt Snapchat själva används appen av åtta miljoner människor världen över.

Säkerhetshålet påverkar alla användare av Snapchat, inklusive iPhone- och Androidanvändare.

Snapchat har inte velat kommentera Gibson Securitys avslöjanden, skriver Business Insider.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!