Säkerhetshål gör att dina tangenttryckningar sparas okrypterat

publicerad 14 maj 2017

Ett säkerhetshål i en drivrutin från Hewlett-Packard gjorde att alla dina tangenttryckningar sparades okrypterat, vilket ses som en säkerhetsrisk eftersom detta kan blottlägga ditt lösenord.

Det var efter att Hewlett-Packard uppdaterade en drivrutin som säkerhetshålet öppnade sig. Det schweiziska IT-säkerhetsföretaget Modzero skriver att säkerhetshålet gör att programvaran kan spara tangenttryckningarna okrypterat.

”Alla processer som körs under den aktuella användarsessionen kan övervaka felsökningsmeddelanden och kan spara tangenttryckningar från användare. Processerna kan således spara känslig data, till exempel lösenord, utan att det märks”, skriver Modzero i ett meddelande på sin hemsida.

Säkerhetshålet ska ha gått obemärkt i två veckor, sedan den 28 april, innan Hewlett-Packard meddelade att man ska åtgärda problemet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.