Så tillät Google sabotage mot Jordan Peterson

publicerad 29 augusti 2019
- av Isac Boman
Jordan Peterson.

Visselblåsaren Zach Vorhies fortsätter att blottlägga Google och berättar hur luckor i företagets system utnyttjades för att ta ner Jordan Petersons mejlkonto utan att man lyfte ett finger för att förhindra det.

Vorhies, som tidigare arbetat som mjukvaruingenjör för Google, berättar för Infowars om hur internetjätten ser mellan fingrarna när tredje part utnyttjar brister i Googles system för spamfilter för att systematiskt sabotera för utvalda måltavlor, i det här fallet den populäre psykologiprofessorn Jordan Peterson.

Det finns en grupp människor som tar reda på måltavlans adress – och jag kommer inte säga Jordans e-postadress offentligt, låt oss säga att hans adress är xyz. Sedan så ändrar de en av bokstäverna så istället för xyz så blir det xyy@gmail.com. Sedan repeterar de den här processen för att skapa ett nätverk av spamkonton som sprider spam till andra användare och detta triggar den artificiella intelligensen att flagga kontona och stänga ner dem, men förvånansvärt nog stänger det också ner den riktiga personens konto.

Han berättar vidare att Google säger till de drabbade att deras konto tagits ner på grund av misstänkt aktivitet och att offret är skyddslöst eftersom Google inte delar med sig av sin information utan istället döljer den. Vorhies hävdar också att den här typen av missbruk är väl känt på Google men att man inte gör något för att förhindra det.

Det här är något som måste undersökas. Faktum är att jag tror att Google medvetet lämnar den här sårbarheten öppen så att de kan förneka inblandning och säga att ”det var inte vi”. Tekniskt sett är det inte Google som tar ner sina offer, det är en illvillig tredje part.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.