Reddit börjar betala användare

publicerad 29 september 2023
- av Sofie Persson
Reddit har över 50 miljoner aktiva användare dagligen.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Diskussionsforumet Reddit lanserar ett nytt bidragsprogram där användare kan ges möjlighet att tjäna pengar på sitt engagemang på sajten. Till en början gäller programmet endast för amerikanska användare.

Funktionen är en slags separat förlängning av Reddit Gold, där man som användare kan ge Gold till varandra för att exempelvis få tillgång till premiumfunktioner på forumet. Den funktionen har också förbättrats genom att man lättare ska kunna ge Gold till varandra genom att trycka länge på upp-röstningsikonen (på mobil) eller hovra över den (på dator) inom det inlägg eller den kommentar de vill belöna. Det kommer också finnas fler alternativ med olika priser, skriver sajten i ett blogginlägg.

För att man som användare, eller moderator, på Reddit ska kunna tjäna pengar via bidragsprogrammet måste man uppfylla vissa krav. Kontot behöver vara i “gott skick” och man behöver vara minst 18 år. Användare måste godkännas av Reddit innan man kan få tillgång till det.

Användaren behöver ha tillräckligt med Gold, som andra användare köpt, samt även så kallade karmapoäng eller upvotes, för att kunna tjäna pengar för sitt engagemang på sajten.

I nuläget kommer enbart användare i USA att kunna ta del av programmet och det är oklart om eller när medborgare från andra länder kommer att kunna delta.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!