Panasonic introducerar ny AR-teknik

publicerad 21 februari 2021

Så kallad Augmented Reality (AR) eller ”förstärkt verklighet” – används av Panasonic i ny teknik för att varna bilförare för cyklister och andra eventuella faror.

Panasonic introducerade sin nya förstärkningsdisplay för Augmented Reality (AR) på Consumer Electronics Show (CES) i januari 2021.

Augmented Reality, eller förstärkt verklighet på svenska, är en teknik som ökar varseblivningen av verkligheten (istället för virtuell verklighet som ersätter den). Detta kan göras med datorgenererade sinnesintryck som ljud, video, grafik eller GPS-data och upplevas genom exempelvis smartphones, head-up display eller kontaktlinser.
Kommer från stridsflygplan

Panasonic använder sig av head-up display, eller förstärkningsdisplay, som kommer från flygplan. Stridspiloter har inte tid att ta blicken från fienden för att titta på instrumenten, så i stället projiceras den viktigaste informationen i synfältet. Detta gör också Panasonics nya teknik. Den varnar för exempelvis annalkande cyklister eller annat som kan distrahera föraren från att ha uppmärksamhet på vägbanan.

AR visar den viktigaste informationen om hastighet, navigation och vald radiokanal…


 


Liknande artiklar: