Pakistan kan häva Youtubeförbud

Publicerad 8 maj 2014, uppdaterad kl. 19:44
Bild: Wikimedia Commons/Abdullah94945/CC-BY-SA-3.0
Bild: Wikimedia Commons/Abdullah94945/CC-BY-SA-3.0

Youtube har varit bannlyst i Pakistan sedan 2012. Nu har dock landets parlament röstat igenom en resolution som ska göra sidan fri igen.

Det är dock inte helt fastställt att Youtubeförbudet kommer att hävas. Efter att resolutionen enhälligt röstades igenom av parlamentet ska den utvärderas av landets högsta domstol, rapporterar Pakistan Today.

Annons:


Efter att den kontroversiella filmen Innocence of Muslims legat uppe på Youtube stängdes Youtube ner i Pakistan i september 2012. Tidigare i år beslutade dock en amerikansk domstol att Google, som äger Youtube, skulle plocka bort filmen från sajten.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend