Nytt övergrepp från Twitter: Blockerar Project Veritas annonseringsmöjligheter

publicerad 28 november 2019
- av Per Nordin

I ett nytt försök att bekämpa researchgruppen Project Veritas har Twitter nu blockerat deras möjligheter att annonsera på plattformen. Detta följer på att man tidigare också försökt hindra gruppen från att nå ut med sina avslöjanden på Twitter.

I ett pressmeddelande skriver Project Veritas att Twitter först aktivt hindrade hashtagen #ExposeCNN från att trenda på Twitter och därmed stoppa spridningen av de avslöjanden som gjorts om det ökända tv-bolaget. En annan hashtag stavades enligt Project Veritas medvetet fel av Twitter-teamet så att också den blev svår att hitta.

Den senaste i raden åtgärder är nu alltså att den undersökande gruppen inte längre tillåts annonsera på Twitter i ett försök från internetjätten att begränsa Project Veritas möjligheter att få in pengar för sin undersökande journalistik. Enligt Project Veritas pressmeddelande kommer beskedet inte som någon större överraskning:


Annonser:


Project Veritas gjorde en stor hemlig operation för att avslöja Twitter förra året. Över 15 ingenjörer på Twitter ertappades med att erkänna att företaget medvetet riktar in sig på konservativa inlägg”.

Avslöjandet om att Twitter aktivt försöker få bort högeråsikter från plattformen genom skuggbanning nådde hela vägen till den amerikanska kongressen och president Donald Trump själv har kommenterat det hela. Project Veritas gissar att detta är huvudanledningen till att de så aktivt motarbetas på plattformen.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.