IT/Övervakning

Nya slitningar på Google: Anställda demonstrerar mot ledningen

Missnöjet bland anställda på Google ser ut att tillta ytterligare. Efter att företaget skickat ut ett meddelande till all personal, där man förklarar att man sparkat fyra anställda för att ha brutit mot företagets data- och säkerhetspolicy, protesterar man nu öppet mot ledningen mot tidigare tveksamma uppsägningar.

Bloomberg har kommit över brevet som skickades ut av Googles säkerhetsgrupp och där framkommer det att de fyra sparkade anställda olovligen ska ha tagit del av annan personals kalendrar och delat vidare privat information om andra anställdas vistelseort.
Google störs också av kritik för hur man hanterat anklagelser om sexuella trakasserier utförda av höga chefer på arbetsplatsen och har valt att inte kommentera incidenten ytterligare. Nyheten kommer samtidigt som företagets anställda uppmärksammats för att fortsätta engagera sig i protester och demonstrationer mot exempelvis gränspolisens behandling av illegala immigranter.

Stark intern kritik har dessutom riktats mot hur Google aktivt söker militära kontrakt och hur man enligt vissa anställda inte tar tillräckligt stark ställning för klimatfrågan.

Under fredagen samlades anställda på företaget för att demonstrera utanför Googles högkvarter i San Francisco, denna gång för att kräva att företaget återanställer två personer som sagts upp. Enligt demonstranterna var anledningen till uppsägningarna att de var väldigt aktivt fackligt engagerade, något som inte ska ha uppskattats av Google.

Situationen på Google beskrivs av insatta som ohållbar och kritiker menar att man som arbetsgivare agerar inhumant och olagligt.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Google
  • personal