IT/Övervakning

Ny utrensning av dissidenter på YouTube

Det pågår återigen en stor utrensning av dissidenter på YouTube. Bland annat så har det nedlagda partiet Svenskarnas parti fått sin kanal borttagen.

YouTube verkar återigen ha siktat in sig på nationalister och systemkritiker. Bland de som fått sina kanaler borttagna finns Dan Eriksson, ordförande för Det fria Sverige, och det nedlagda Svenskarnas parti, vars kanal inte uppdaterats sedan 2015.
Man har även tagit bort The Great Order och den norske opinionsbildaren Varg Vikernes kanal Thulean Perspective. Svenske Marcus “The Golden One” Follin har fått några videos borttagna och blivit avstängd från att annonsera på YouTube. Även några mindre kända dissidenter har fått sina kanaler borttagna, bland dessa finns Herr D, Leiptr, Xurious och True North Media.

Även Red Ice TV och Milo har fått vissa videos borttagna.

Det är inte första gången YouTube slår ner på yttrandefriheten. Videosajten har tidigare raderat en uppsjö av ”obekväma” kanaler, bland annat de populära kanalerna Granskning Sverige och Identitet Svea.

 

Källa: Svegot

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!