NordVPN bekräftar dataintrång

publicerad 25 oktober 2019
- av Markus Andersson

Nu går NordVPN ut med att en obehörig person fick tillgång till företagets server under sommaren 2018. Man hävdar dock att intrånget inte resulterade i att några känsliga kunduppgifter läckt ut.

VPN-leverantören skriver i ett blogginlägg att en obehörig person utan tillåtelse fick tillgång till en av företagets server på ett datacenter där NordVPN var kund. Man förklarar vidare att den server som kom i orätta händer bara varit aktiv i en dryg månad och inte innehöll några uppgifter om användarnas namn, lösenord eller aktiviteter.

Företaget skriver vidare att intrånget var lokalt och att inga andra servrar ska ha påverkats. Läckan kom till NordVPN:s kännedom under sommaren men man ville inte gå ut med information om denna förrän man utrett incidenten och säkrat sin infrastruktur.

NordVPN pekar också på att man har över 3000 servrar och menar att säkerheten överlag är god för den som vill surfa anonymt och tryggare på nätet.

Vi har misslyckats genom att anlita en opålitlig serveraktör och vi borde ha gjort mer för att garantera våra kunders säkerhet. Vi vidtar nu alla nödvändiga åtgärder för att förbättra vår säkerhet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.