Nigel Farage: Trump kommer att lagstifta om yttrandefrihet på internet

publicerad 24 september 2018

Den brittiske EU-parlamentarikern Nigel Farage tror att USA:s president Donald Trump kommer att lagstifta om ökad yttrandefrihet på internet.

Nigel Farage har uttalat sig om den allt mer utbredda censuren på internet. Enligt honom hade inte Donald Trumps valseger, Brexit-omröstningen eller det italienska valet kunnat få de utfall de fick utan sociala medier.

Men efter att nätbaserade företag som Google, Facebook och Twitter i kölvattnet av framförallt Trumps seger valt att censurera allt fler människor så hotas nu yttrandefriheten enligt Farage.


Annonser:


– Vi står med färre än en handfull företag som nu kontrollerar hela västvärldens demokratiska debatts framtid och jag anser att det har väldigt allvarliga konsekvenser, sade Farage under gårdagen på en konferens i London.

– Jag anser att det som står på spel här är så viktigt att vi inte kan tillåta att hela den politiska diskursens framtid […] ska hållas i händerna på två eller tre personer som genom sina egna ord visat sig vara politiskt styrda, fortsatte han innan han anlände till samma slutsats som Donald Trump:

– Jag tror att Donald Trump och Brad Parscale (kampanjansvarig, red. anm.) kommer att gå in i valet 2020 med att lova ett Bill of Rights för sociala medier, sa Farage som också trodde att liknande yttrandefrihetsstärkande lagar skulle kunna tillkomma i Europa.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.