Myndigheter skriver brev till Google om integritetsproblemen med Glass

Googles nya glasögon Glass har fått flera myndigheter att bli oroliga. De potentiella integritetsproblemen med Glass är orsaken till oron, skriver Computer Sweden.

publicerad 19 juni 2013
Sergey Brin, medgrundare av Google, demonstrerar Googles nya Glass

Flertalet av världens olika datamyndigheter, däribland svenska Datainspektionen, har skickat ett brev från den kanadensiska dataskyddsmyndigheten till Googles vd Larry Page.

I brevet ställs en rad frågor kring Glass. En av frågorna handlade om hur Google ska hantera de integritetsproblem som Google Glass kan komma att skapa.

“Som ni säkert märkt har Google Glass varit föremål för många artiklar. Flera av de artiklarna uttrycker en oro för det uppenbara och det kanske mindre uppenbara, nämligen konsekvenserna som användandet av enheten får för en privatperson om enheten används för att filma och spela in ljud från andra människor”, skriver man i brevet.

Men enligt Google viger man stor tid åt att skydda integriteten hos människor som använder Glass. Det skriver man i alla fall i ett mail till Financial Post.

“Vi tänker väldigt noga på hur vi utformar Google Glass. Ny teknik väcker alltid nya frågor”, skriver en av Googles talespersoner.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!