Mozilla värnar om privat surf

publicerad 17 augusti 2015

Mozilla vidtar åtgärder för att förhindra för webbsidor att samla information från sina besökare. Bland annat ska Mozillas webbläsare Firefox kunna blockera skript som samlar in data från användaren när man använder så kallad ”privat surfning”.

Mozilla arbetar nu på att ta fram ett verktyg som ska användas när man surfar privat, det vill säga att din sökhistorik och kakor inte sparas i webbläsaren när du stänger ner den. Detta bekräftar företaget genom ett pressmeddelande.

Verktyget kommer att blockera särskilda skript och program som används av webbsidor för att samla in information om användarna. Detta kan dock medföra att vissa webbsidor inte fungerar som de ska, men enligt Mozilla kommer användarna alltid kunna välja om de vill tillåta webbsidan att köra de utvalda programmen och skripten.

Enligt Mozilla kommer man kunna erbjuda sina användare så säker surf som det är möjligt att få idag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.