IT/Övervakning

Mozilla värnar om privat surf

Mozilla vidtar åtgärder för att förhindra för webbsidor att samla information från sina besökare. Bland annat ska Mozillas webbläsare Firefox kunna blockera skript som samlar in data från användaren när man använder så kallad “privat surfning”.

Mozilla arbetar nu på att ta fram ett verktyg som ska användas när man surfar privat, det vill säga att din sökhistorik och kakor inte sparas i webbläsaren när du stänger ner den. Detta bekräftar företaget genom ett pressmeddelande.
Verktyget kommer att blockera särskilda skript och program som används av webbsidor för att samla in information om användarna. Detta kan dock medföra att vissa webbsidor inte fungerar som de ska, men enligt Mozilla kommer användarna alltid kunna välja om de vill tillåta webbsidan att köra de utvalda programmen och skripten.

Enligt Mozilla kommer man kunna erbjuda sina användare så säker surf som det är möjligt att få idag.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!