Mozilla väljer Yahoo som standardsökmotor

Publicerad 24 november 2014, uppdaterad kl. 0:16

Mozilla med sin populära webbläsare Firefox har bytt till Yahoo istället för Google som den förinställda sökmotorn i USA.

Amerikanska Firefoxanvändare kommer att få upp Yahoos sökresultat när man skriver på webbläsarens sökruta.

Annons:


Inställningen kommer att börja gälla från och med i december och de kommande fem åren. Tidigare var Google standardsökmotor på Firefox, och kommer även att fortsätta vara så utanför USA.

I USA dominerar Google, som är både Yahoos och Mozillas största konkurrent, som sökmotor och står för 67 procent av allt internetsök. Microsofts sökmotor Bing står för 20 procent och Yahoo 10 procent, enligt Reuters.

Bland webbläsare är Google också störst i USA. Google Chrome är standardwebbläsare hos 33,5 procent av amerikanska dataanvändare. Jämförelsevis har Mozilla Firefox 10,5 procent.

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

  • Yahoo manipulerar dock precis som Google och sparar en massa uppgifter dom med. Dom borde istället ha bytt till Startpage/Ixquick.

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend