IT/Övervakning

Mozilla väljer Yahoo som standardsökmotor

Mozilla med sin populära webbläsare Firefox har bytt till Yahoo istället för Google som den förinställda sökmotorn i USA.

Amerikanska Firefoxanvändare kommer att få upp Yahoos sökresultat när man skriver på webbläsarens sökruta.
Inställningen kommer att börja gälla från och med i december och de kommande fem åren. Tidigare var Google standardsökmotor på Firefox, och kommer även att fortsätta vara så utanför USA.

I USA dominerar Google, som är både Yahoos och Mozillas största konkurrent, som sökmotor och står för 67 procent av allt internetsök. Microsofts sökmotor Bing står för 20 procent och Yahoo 10 procent, enligt Reuters.

Bland webbläsare är Google också störst i USA. Google Chrome är standardwebbläsare hos 33,5 procent av amerikanska dataanvändare. Jämförelsevis har Mozilla Firefox 10,5 procent.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!