IT/Övervakning

Microsoft överväger att skrota klassiska Paint

Paint, det ritverktyg som Microsoft haft i operativsystemet Windows i snart 32 år, tycks gå en dyster framtid tillmötes. Enligt uppgifter kommer Microsoft inte att ha med Paint som vi är vana att se det i de nya versionerna av Windows.

Det var 1985 som Paint första gången fanns med på en Windows-dator. Nu, nästan 32 år senare, planerar Microsoft att göra sig av med Paint, då programmet inte blivit lika nödvändigt för användarna.
I samband med framtida uppdateringar av Windows 10 kan alltså Paint komma att ersättas med Paint 3D, som Microsoft lanserade för Windows ifjol och som ger användarna nya möjligheter att måla och rita tredimensionella föremål, skriver The Guardian.

Även e-postklienten Outlook kan komma att skrotas i framtida uppdateringar av Windows operativsystem.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!