IT/Övervakning

Microsoft censurerar sina egna sökmotorer

Det multinationella IT-konglomeratet Microsoft bugar sig nu för Expressen och meddelar att man kommer att ta bort vissa sökförslag från sina sökmotorer Bing och MSN.

Liksom Google väljer nu Microsoft att börja censurera sökresultat och sökförslag för sina sökmotorer. En rad IT-företag, främst Google, har under de senaste veckorna varit föremål för en censurkampanj från den Bonnierägda kvällstidningen Expressen. Expressen har i flertalet artiklar riktat skarp kritik mot att Google inte censurerat material som kan uppfattas som stötande.
Microsoft är det senaste IT-företaget som hamnat i Expressens strålkastarljus. Företaget kritiseras av tidningen för att vissa av deras sökförslag ifrågasätter Förintelsen. Detta har nu Microsoft åtgärdat för både MSN och Bing, skriver Expressen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!