LG ber om ursäkt efter uppmärksammande om spionering

Publicerad 22 november 2013, uppdaterad kl. 21:26

Efter Nya Dagbladets artikel igår om att LG:s Smart-TV spionerar på användarna har LG:s avdelning i Sverige kontaktat tidningen och vill be oroliga konsumenter om ursäkt.

I ett mejl till Nya Dagbladet skriver Patric Backlund att man på LG tar frågorna om rätten till privatliv och integritet på största allvar

Annons:


“Vi förstår oron gällande informationen i det brittiska blogginlägg som nått många media och konsumenter i Norden. Vi på LG har sett väldigt allvarligt på detta och inledde omedelbart en grundlig utredning av vad som hänt så snart vi fick information om ärendet”, skriver LG och fortsätter:

“Vi kan inte nog understryka att våra kunders privatliv och integritet är något vi tar på allra största allvar och att vi djupt beklagar den oro dessa skriverier kan ha orsakat.”

LG meddelar att de kommer att skicka ut uppdateringar inom kort som gör det möjligt att helt stänga av funktionen som samlar in information. Läs det fullständiga svaret här.

 

Läs även:
“LG:s Smart-TV spionerar på användarna”

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend