MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Läckt video avslöjar Zuckerberg med egen vaccinskepticism

Nätcensuren

publicerad 17 februari 2021
- av Markus Andersson
Facebooks VD och grundare Mark Zuckerberg.

Facebooks har med sina nya riktlinjer bannlyst kritik eller skepsis mot coronavaccinet – särskilt bland annat påståenden om att det kontroversiella mRNA-vaccinet kan påverka genetiken. En läckt videoinspelning visar dock att Facebooks vd och grundare Mark Zuckerberg själv uttryckt oro för vaccinets skadeverkningar och dessutom även antytt att det kan modifiera människors genetik.

Det var i juli 2020 som Mark Zuckerberg under ett internt videomöte uppmanade människor att vara mycket försiktiga angående vaccinet eftersom man inte känner till vilka långsiktiga biverkningar och eventuella skador som kan följa.

– Jag vill bara se till att jag delar med mig av min försiktighet angående det här vaccinet för vi känner helt enkelt inte till de långsiktiga sidoeffekterna av att i praktiken modifiera människors DNA och RNA… I princip förmågan att producera antikroppar och huruvida detta kan orsaka andra mutationer eller andra risker längre fram. Så det finns mycket arbete att göra i vaccinutvecklingen, konstaterade Zuckerberg då i ett videoklipp som nu läckt till Project Veritas.

I ett samtal några månader senare med den kontroversielle och hårt kritiserade amerikanske smittskyddsläkaren Anthony Fauci uttrycker Facebook-grundaren dock att han inte alls tror att vaccinet modifierar människors DNA och hade av detta att döma då alltså ändrat uppfattning till den enda som är godkänd på plattformen i nuläget.

– Bara så vi klargör en sak, så vitt jag förstår det så modifierar dessa vaccin inte ditt DNA eller RNA. Det är en viktig poäng att klargöra, om jag missförstår någonting här så rätta mig gärna, sade han till Fauci som själv intygade att vaccinet inte ändrar en persons DNA.

James O’Keefe på Project Veritas påpekar det ironiska i att plattformen nu censurerar samma typ av frågor, information och hållningar som relativt nyligen uttryckts av honom själv – och frågar sig något ironiskt huruvida det strider mot Facebooks riktlinjer eller inte att dela Zuckerbergs egna tidigare kommentarer i frågan.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend