IT/Övervakning

Kina vill förbjuda falska nyheter och deepfakes

Kinas myndigheter meddelar att det från och med 1 januari 2020 är förbjudet att publicera fejkat innehåll, sådant som kan skapas med teknologier och artificiell intelligens, så länge man inte märker materialet tydligt.

Framför allt vill Kina komma åt “deepfakes”, som med hjälp av artificiell intelligens skapar fejkade klipp där människor säger och gör saker som de i själva verket aldrig gjort eller sagt.
Myndigheterna menar att deepfakes är ett potentiellt hot och ej får missbrukas.

All användning av AI eller virtuell verklighet måste också tydligt markeras på ett framträdande sätt, och underlåtelse av detta kommer att betraktas som ett brott.

Anledningen till att Kina inte vill att deepfakes ska användas i fel syfte är på grund av att med hjälp av teknologin kan störa den sociala stabiliteten, den sociala ordningen och kränka andras rättigheter och intressen, heter det.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • deepfake
  • Kina