IT/Övervakning

Kina tar bort utländsk datorutrustning

Den kinesiska regeringen har beordrat att alla myndigheter och offentliga institut ska ha tagit bort samtlig utländsk datorutrustning och mjukvara inom tre år. Planen är att ersätta dessa med inhemsk teknik.

Företag som HP, Dell och Microsoft kommer drabbas hårt av de nya direktiven i Kina, rapporterar Financial Times och det kan handla om uppemot 30 miljoner datorer och andra hårdvaruenheter som ska bytas ut fram till slutet på 2022. Redan nästa år ska uppemot tio miljoner datorer ersättas.
Amerikanska teknikföretag exporterar produkter för 150 miljarder dollar årligen till Kina och det är oklart hur de kommer att hantera förlusten. Samtidigt menar experter att det kan bli svårt för kineserna att ersätta etablerad mjukvara med egen sådan på så kort tid.

De nya kinesiska direktiven följer ett uttalat mål där man vill fokusera mer på inhemsk teknikproduktion och att denna konsumeras och används i hemlandet.

 

 

Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!