Microsoft

Kina förbjuder Windows 8 på regeringsdatorer

Microsofts senaste stora operativsystem Windows 8 har ifrågasatts ur säkerhetssynpunkt. Därför kommer det inte att installeras på myndighetsdatorerna i Kina.

Foto: Flickr/Robert Scoble/CC BY 2.0
Foto: Flickr/Robert Scoble/CC BY 2.0

Den 8 april i år slutade Microsofts att uppdatera det populära operativsystemet Windows XP. Det innebär att om man vill ha det nyaste operativsystem i Windowsserien är alternativet Windows 8.
Men nu har Kina, liksom en indisk delstat, valt att förbjuda operativsystemet från att installeras på myndighetsdatorer.

Den kinesiska regeringen vill inte ignorera de risker som finns med att köra ett operativsystem som Windows XP som inte är säkerhets- eller tekniskt uppdaterat, rapporterar nättidningen China Daily.

Anledningen till förbudet mot Windows 8 är att många oroar sig över att det nya operativsystemet sägs vara sårbart för dataattacker.

Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!